Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Tuesday, October 12, 2010

Pesanan Bulan Ini

       Arinie 12hbOct 2010. haish, xlame lagi dah nak exam, yang aku nie, ari-ari dok belek2 dslr nie, kadang-kadangtime memalam camnie, terfikir sendiri, ape yang akan jadik 10tahun akan datang, macam mane time bila aku dah berumah tangga, mampukah aku jadik seorang pemimpin yang terbaik, walaooooooo, banyaknya nak kene fikir, aku renung balik dalam-dalam diri aku nie, ape yg aku minat nak wat, ape kemahiran aku ada, sape yang sayang aku, sape yg ada time aku susah, ada time aku senang, macam mane hubungan aku dengan kawan-kawan, macam mane hubungan aku dengan keluarga n yang paling penting cam mane hubungan aku dengan sang pencipta, Ya Allah, teruknya aku nie, kosong, hari-hari ketawa, hari-hari menjerit, hari-hari happy, tapi bila tiba time camnie, kerinduan,kesepian, keinsafan, timbul sendiri dalam diri,satu yang aku baru terperasan dalam diri aku, hahaha, kemahiran di luar jangkauan, every idea yg masuk dalam diri aku, aku pasti kembangkan, hahaha, tapi bab2 idea, kurang, erm, camne nak cite ek, ok, senang, sahabatku enal penah kata, speed torrent leh dapat unlimited, juz modem block transfer rate, so aku goggling lah,download e-book everything juz to make it realistic, n smpai satu masa, aku dapat kembangkan idea yang streamyx memang block p2p prosess yakni transfer limit, so aku pun hack lah ape yang patut until aku dapat transfer rate streamyx paling tinggi untuk torrent 700kb/s, hahahaha, best tak kalau dapat download camtue,
bab-bab bagi idea aku kureng, tapi bab godek idea, num1, nape ek camtue? cam cacat jerk kan,

            haish, tahlah, kenkadang aku nie kuat sangat berimaginasi, dat y aku beli dslr, juz nak make sure everything yg datang dalam imigansi aku dimanupulasikan untuk dunia realiti, korang leh tgk gambar-gambar yang aku snap, banyak unsur fantasi, kehidupan yang penuh imaginasi, tapi masalahnya, tue lah, aku nie jenis cepat boring, tak tau nape, hahahaha, barang berharga, pakai xsmpai seminggu, dah habis godek, bosan, seb bek internet nie unlimited, tak pernah bosan nak godek, ada jerk yg baru, org cakap adobe lightroom best, terus download, orang cakap sony vegas best, laju carik torrent, pantang dengar benda-benda baru best, terus aku nak try, download tutorial, dowload e-book, kaji sket-sket, cuba jaya, hahhh, tue lah aku, independent, xmengharapkan org ajar coz kalau org ajar aku, xpenah nak masuk kepala, kepala batu, mane nak dengar org cakap, haishhh, tah lah, camne tah nak buang kepala batu nie, aritue aku apal doa pas solat tahajud, hahaha, xsmpai seminggu, dah malas dah :) skang pun ingat-ingat lupa, aku suka baca doa tue coz makna dalam doa tue bermakna, nak tau camne? meh aku tunjukkan, check out bawah, makna dalam bahasa melayu

in arab

 “Ya Allah ! BagiMu kepujian, Engkau cahaya di langit dan di bumi, bagi Engkau kepujian, Engkau yang mendirikan langit dan bumi, bagi Engkau kepujian, Engkau Tuhan di langit dan di bumi dan segala yang terkandung padanya, Engkau Yang Maha Benar, dan janji engkau adalah benar, dan percakapan Engkau adalah benar, dan bertemu dengan Engkau adalah benar, dan syurga adalah benar, dan neraka adalah benar, dan hari kiamat adalah benar, Ya Allah ! KepadaMu aku telah berserah, dan denganMu aku beriman, dan kepadaMu akau bertawakal, dan kepadaMu aku bertaubat, dan kepadaMu aku mengadu, dan ke arah Engkau aku menghakimi, ampunilah dosa-dosa yang telah aku dahulukan dan kemudiankan dan rahsiakan dan lahirkan, Engkau Tuhanku, tiada Tuhan melainkan Engkau”

in malay.

dahlah, ak nak g makan, balik kang nak sambung baca buku, kurang sebulan, semoga satu hari nanti, aku jadik seorang insan yang berguna untuk semua, salam. 

p/s malam nie touching2 sket, mood romantic, hakhakhakhak ptwuiii. :P






Feel tak?

0 comments: