Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Pengembaraan sudah bermula

Sebuah perjalanan yang penuh dengan onak duri dinukilankan di dalam ini

Sunyiku tuhan sahaja tahu

Dalam kita mengejar impian, adakalanya kita tersasar, betulkan niat dan belajarlah dari kesilapan

Buat sehingga berjaya

Pengalaman pasti akan mendewasakan kita, jangan pernah mengalah, orang berjaya belajar daripada kesilapan

Manisnya sebuah kejayaan

Sebelum kita merasa kemanisan sesuatu, belajarlah merasai pahit. Asam garam sebuah kehidupan

Kebahagian dunia dan akhirat

Senyuman ini tidak akan kekal lama, bila dihujung nanti, hanya amalan menjadi pengganti. Wallahualam

Wednesday, November 28, 2007

Perjalanan Diriku..........

Assalamualaikum dan selamat sejahtera aku ucapkan kepada semua kerana sudi lagi membaca sedikit coretan yang ingin aku coretkan dalam blog nie.. Lama sungguh aku tak merepek meraban dalam blog aku yang simple nie.. ahakz.. hmmm.. 2007 dah nak smpai ke penghujungnya.. Entahlah.. rasa macam sekejap sangat tahun nie.. macam2 peristiwa yang terjadik.. ah.. ape aku pedulik.. dah lepas dah kan sume tue.. watpe nak ingat.. bulan 6 2008 aku grad.. yeahh~aku nak keje kumpul duit nak kawin.ahakz.. :p tinggi tue cita2. hehehe.watpe nak lewatkan benda yang baik kan.. biarlah orang nak kata apa..Kita bukan leh tutup mulut orang.. Rasanya 2007 nie macam terlalu banyak ar kenangan pahit manis.. pasnie Gudbye untuk angka belas2.. dah xd dah..pasnie aku dah masuk orang group puluh2.. arghhhh.. xbestnya.. macam dah tua sangat..aku still teringat2 lagi zaman kanak2 yang serba indah.. best sangat..xleh nak lupa.. terlalu banyak benda yang terjadik dalam idop aku.. hidup ini memang btol orang kata, macam roda.. kenkadang kita kat atas,kenkadang kita ada kat bawah. suck... inilah lumrah hidup dalam dunia nie.. Hidup nie indah, indah sangat2..biasalah. setiap orang xkan puas dengan apa yang dimiliki. itu lumrah manusia.. kita takleh nak nafikan.. aku sendiri mengaku aku xpuas dengan apa yang aku ada skrang sedangkan kalau ditimbal balik, aku nie dikira beruntung, semua dah ada, dah cukup sngat apa yang aku ada, tapi aku tetap tak puas.. xkira ar dari segi apa, materialistik,fizikalistik,logistik. opss. haha.. logistik tue xdlah.. hehehe. Lumrah hidup kat dunia kan.. Aku rasa aku dah terlalu senang hidup. Kenkadang aku jadik pemalas, ah. tue bukan aku.. secara jujur aku bukan pemalas, tapi aku suka jadik malas. haha. macam mane tue.. DUlu, tahun 2003 time2 zaman jahiliyah aku dulu, aku idop kat asrama smkas, suck sekolah tue.. semua yang jadik kat sekolah tue mempengaruhi personaliti aku smpai skang, sekolah tue banyak ajar aku apa yang dimaksudkan dengan "DUNIA". hmm, pas habis PMR, budak2 habis PMR kene kerahan tenaga, kene wat itu, wat ini, argh. cikgu2 tue ingat aku nie kuli ape. :p jahat kan aku.. dululah zaman2 jahiliyah. hehe.. aku cabut sekolah, aku idop kat dunia luar, dekat sebulan, semua tue diluar pengetahuan arwah ibu n ayah, hehehe. cakap habis PMR, dah dapat freedom lah kan.ahakz, freedom kakak dia, :P eh, aku xhabis cite lagi, aku lepak kat bus stand Segamat, kat situe lah aku kenal dengan pelbagai jenis manusia,sungguh menarik zaman2 tue, aku ingat smpai skang kengkawan busstand yang bongok tahap unta dulu, bulat,epit,along,atan arghh macam2 lagi, sume tue kengkawan yang memang xleh dijadikkan kawan, tapi nak cari pengalaman punya pasal,aku kenal gak ngan diorang, haha. ape ek, sengal kan aku. fuhh, time tue jgn cakap, budak asrama sume takut ngan aku, mane tak nye, campur dak bus stand. -time tue dak busstand segamat tgh famous- hahahah, aku keje kat kedai makan stesen ketapi. best keje kat citue tau.. syok gila, ari2 leh makan free, aku selalu amek nasik lemak + sotong yang beso2 tue. pergh,, sedap gila. tapi keje nye aku rasa macam berat gila, lepak ar,, kitchen ngan tempat makan2 jauh berbatu2. mane tahan. dua ari jerk aku keje, hehee. pastue aku cabut. tue sume masa silam aku. dari situ aku kenal ngan dunia luar, selama nie dok dalam asrama jerk. so time form4, aku pindah sekolah coz aku rasa aku akan rosak kalau aku still sekolah kat citu. Alhamdullilah, pas aku pindah sekolah, aku rasa lagi better dari asrama, bukan ape,aku seolah2 menipu diri aku, itu bukan jiwa aku, memang lah baik, tapi korang sendirik tau kan, jiwa remaja, sentiasa memberontak, memang ada yang baik aku dapat dari sekolah tue, title pun sekolah agama, tapi ramai sngat budak dalam sekolah tue terlalu hipokrit,nak diumpamakan macam pakai topeng, topeng yang dipakai tue ada tulisan khat kat atas. macam tue lah kalau nak diibaratkan, tapi x kesemua, tue pada pandangan aku, better aku jadik diri aku sendiri, aku xleh nak idop dalam kepura-puraan, coz kalau aku nipu ape pun, kompom kantol, arghh, damn,, xtau ar,, aku xd bakat nipu lah,, hahahaha.. xbest btol, nanti nak gelak2, kenkadang kantol bodoh jerk.tue lah kelemahan aku. -kelemahan ke?= hahahhaa. ahh.. ngantok ar. jam kat pc aku nie dah pukul 6.10 pagi.. aku tak tido lagi.. hmmm. arinie aku layan ps jerk ngan member2 aku kat umah nie, dah macam umah ape dah.. adoi. lapolah.. k lah,, aku nak mandi,solat makan sume.. lapo gila.. pepagi nie lah lapo. pastue aku nak tido!.xtido lagi.. k lah sume. nanti kang kalau nak tau lagi pasal aku. tunggu jerk tau aku postkan lagi blog2 nie.. :) inilah perjalanan hidup aku, n aku rasa aku nak tulis sume kat dalam nie.. aku nak simpan bagi aku gelak sensorang time2 aku dah tua kang.. itu lah impian aku. iALLAH.. Assalamualaikum sume. wassalam..

Selamat Datang

Assalamualaikum kepada semua yang sudi memasuki blog nie, Alhamdullilah setelah lama menyepi kini aku kembali.. hahhahaha.. eceh.. erm.. nie merupakan blog 1st n pasti akan menyusul kiriman2 yang seterusnya.. tq coz sudi membaca serba sedikit coretan nie.. arinie bape hb ek.. adesh..8sept 2007.. dah nak dekat dah ngan bezday aku.. sedar x sedar dah tua rupanya aku nie.. bertambah lagi satu angka kat blakang tue. bek2 cantik jerk 18 dah jadik 19.. huhu.. lamenya aku dah idop.. bila2 leh tuhan tarik nyawa nie..
Huh.. arinie aku g jumpa ngan member2.. ramai gila arinie jumpa.. yang dah lame kenal jumpa, yang baru kenal jumpa, sume skali aku jumpa.. huhu.. best sgt.. tadi g kenduri kawin then moto aku boco.. cess.. xguna.. ahahahaha. tayar dah botak kot.. tue yang bocor.. huh. lapo lak.. jap2.. aku nak g makan dulu.. nanti kang kita smbung lagi tau..wat member2 yang memang dah lame kenal aku,, salam dari aku untuk sume.. huhu..
haha.. lagi satu.... tak lupa.. oit ayang,watpe2>>?? misshh ur very2 much.. hope we will 2gether 4eva. my heart still wif u for all my life.. haha..kuar dah ayat jiwa.. wat awek aku yang kat kmpp.. Siti Atikah bt Rahim.. smga berjaya m'capai cita2 yang diidamkan..k lah sume.. out~~~