Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Pengembaraan sudah bermula

Sebuah perjalanan yang penuh dengan onak duri dinukilankan di dalam ini

Sunyiku tuhan sahaja tahu

Dalam kita mengejar impian, adakalanya kita tersasar, betulkan niat dan belajarlah dari kesilapan

Buat sehingga berjaya

Pengalaman pasti akan mendewasakan kita, jangan pernah mengalah, orang berjaya belajar daripada kesilapan

Manisnya sebuah kejayaan

Sebelum kita merasa kemanisan sesuatu, belajarlah merasai pahit. Asam garam sebuah kehidupan

Kebahagian dunia dan akhirat

Senyuman ini tidak akan kekal lama, bila dihujung nanti, hanya amalan menjadi pengganti. Wallahualam

Thursday, February 24, 2011

Umur makin tua beb~~

2hari lepas, time aku otw balik keje, aku dok lah elok-elok dalam ketapi, sat lagi,tiba dekat hentian Putrajaya/Cyberjaya, naik 2 orang gadis comel arab, huhh,, gila, mata diorang cokelat pekat, rambut perang gulung-gulung kat bawah, mak ai, termenung kejap tengok. hahahaha, takpe takpe, seb bek lah aku baru balik keje, xd mood sangat nak ngorat-ngorat nie, hehehe, gadis berdua nie duduk betul2 berhadapan dengan aku, aku dok sebelah tingkap sambil menikmati panaroma tepi rel yang ari2 aku lalu, lantak ko lah arab, malas aku nak layan, tiba sahaja di sebelah UPM, aku pun toleh kedepan, sekali gadis yang betul-betul depan aku tenung mata aku, mak ai,gentle gila, haahaha, selalu aku kalau men tenung-tenung mata orang num 1. so ape lagi, dia ingat aku takut lah tue nak lawan mata, so, aku tenung balik dalam-dalam, mak aiii, mata kami tak beralih lebih kurang 30second, tiba tiba........


"How old are u man?" spontan keluar dari pempuan arab nie, aku cam caye tak caye lak, betul ke dia tegur aku nie?? hahaha, "Pardon miss, am u talking to me?" hahahaha, soklan bodoh lak aku tanye, dah aku jerk ada, xkan dia tanye kat cushion sebelah tue, sat lagi arab nie tergelak, "yeah, im talking to u, how old are u?"
"owh, im 23, how bout u?" arab nie betulkan kaki dia, silangkan, eleh, dah selesa lah tue, " im 25 and this is my little sister, 22 years old." pantas jawapannya.."really?u face looked like u 28, im guess u 28" mata bundar aku beralih ke arah sorang lagi, "hi! where u come from?", adik arab nie tersenyum manja, " im from iran dude",
damn, pejadahnye, orang iran ada ke hot camnie?, terkejut gak aku, gila r, tiba-tiba lak aku terhabis idea nak tanye ape, kepala cepat-cepat, reka soklan, dah nak sampai nie, "erm,what do u do at Putrajaya? how bout Malaysia? where u stay at Kuala Lumpur? how bout ur country?" hahahaha, sume soklan tue yg mampu aku cipta dalam masa kurang 2saat, so, aku ajukan lah satu persatu, huhh, jawapan yang aku terima jelas menunjukkan kedua-dua orang gadis nie merupakan golongan Elit yang membenci Presiden Ahmanijad..
banyak conversation aku dengan kedua-dua gadis nie membahaskan hal semasa yang membabitkan Malaysia and Iran, hahahaa, yang paling aku tak tahan, diorang cakap ingatkan umur aku baru 19, owh gosh, muka aku nie muda sangat keeee..... hahahaha, tapi okeylah, muka tak dimamah usia, opss. jgn jelezz yerkk..seb bek handset canggih aku dah jual, tunggu aku gaji nanti, aku nak beli balik.aku amek gambo sorang-sorang puas-puas.


Kita tinggalkan jap tajuk iran tue, aku sekarang nie tengah melakar balik aim aku, Lecturer, aku nak sangat jadik lecturer, tapi, xd jalan mudah untuk berjaya, itu pasti, takpe, aku akan merangkak, berjalan, berlari dan terus berlari, biarlah, kalau rezeki kita dah ditulis di luh mahfuz, tanggungjawab kita untuk mengejar cita-cita kita, Pensyarah, itu cita-cita aku.. bye bye sume. tunggu episod akan datang, lagi beshhhh :P bye byeeee

Sunday, February 20, 2011

Perkataan Inggeris yang sering aku gunakan

ahaa. entry kali nie paling simple, aku nak share sket dialog dialog harian aku pakai kat tempat kerja aku..
hehehehe.. dah hafal dahhh~~~



PASSENGER
 How this going? im thought u have KLIA Express only, how it work from Lcct??

LELAKI MACHO
 Okey sir, actually we provide you 2 difference services, from KLIA to KL Central,you
 can use KLIA Express, a journey will take 28 minutes only and it cost only RM35.00
 but from here, we provide u KLIA Transit.

 PASSENGER
 Really??? what is differences between both of this mike?? (tah bila masa name aku tukar jadik Mike)

LELAKI MACHO
From LCCT????(sambil buat muka konon2 tengah berfikir)okey,is goes like this, this is a new airport, so sir, we dont have a direct station from here, dat y we provide u our shuttle bus that will bring u to the nearest train station, so, when u reach at there our train will come and u will be jump into our train, a journey with our services approximeatly will take 55 minutes, 20minute by shuttle bus, 6 minutes interchange times and 29 minutes by a train....so? where ur next destination when u reach at KL Central sir dan bla bla bla bla..


hahaha, aku dah hafal dah dialog aku, dat y lah cakap fluence jerk.. ngeh ngeh ngeh... nway, if u all looking for a reliable transportion with a comfortable and convinient service, pe salahnye korang try,inilah satu-satunya servis yang mampu kita kat Malaysia nie banggakan, jauh standard dengan subway subway lain yang ada di Kuala Lumpur nie, even aku keje kat cnie sementara, tapi aku rasa bangga sangat dengan sistem erl nie, sangat-sangat punctual, huhhh.. nway.. nie hah sedikit banner yg leh aku kongsi bersama, jeng jeng jeng..

Friday, February 18, 2011

Lcct Vs Klia

Ops, tajuk macam gempak jerk kan, hahahaha, sekarang nie, currently aku bekerja di Lcct, huhh,, dah xd masa dah nak menghadap komputer x macam tahun lepas, as i mention, tahun nie tahun mengumpul duit, so, aku kene lah bekerja keras sket, hahahaha, wah!! tahun nie aku nak g Krabi, lantak lah, ape nak jadik, jadiklah, skang nie pun dalam proses mengumpul duit sket sket, takpelah, sket-sket lame lame jadi bukit ye tak, tapi kalau duit jadik bukit, xd guna gak, ok, xlawak, uhuuu...

Sepanjang proses aku kerja kat cnie, pelbagai karenah manusia aku dah jumpa, yang hitam, yang putih, yang gay, yang lesbian, yang baby, yang tua, senang kata, semuanya ada, semakin hari, fluence aku dalam english semakin bertambah baik sehinggakan ada customer Malaysian sendiri memuji fluence aku dalam english, hahaha, ko suh aku cite pasal job scoop aku, memang lah lancar ngoi, ko cuba bukak cite len sket, berpeluh-peluh dahi nak jawab, lalalalalallaa :P...

Every weekend aku akan lepak kat The Domains Cyberjaya, ohooo, such a great place, untuk pengetahun korang, aku men gym tau, hahahaha, sekali pandan, leh lah macam Arnold Schwanteger tue,(aku malas nak eja), berketak-ketak. hahahaha.. ok, aku tipu lagi. dahlah, skang nie dah kol 6 pagi, solat jap, pastu nak g jogging pastue swim smpai kecut.. alrite orang kampung. bubbyeee