Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Pengembaraan sudah bermula

Sebuah perjalanan yang penuh dengan onak duri dinukilankan di dalam ini

Sunyiku tuhan sahaja tahu

Dalam kita mengejar impian, adakalanya kita tersasar, betulkan niat dan belajarlah dari kesilapan

Buat sehingga berjaya

Pengalaman pasti akan mendewasakan kita, jangan pernah mengalah, orang berjaya belajar daripada kesilapan

Manisnya sebuah kejayaan

Sebelum kita merasa kemanisan sesuatu, belajarlah merasai pahit. Asam garam sebuah kehidupan

Kebahagian dunia dan akhirat

Senyuman ini tidak akan kekal lama, bila dihujung nanti, hanya amalan menjadi pengganti. Wallahualam

Tuesday, June 10, 2008

Men Bowling

Hohoho, As'kum dan selamat Sejahtera aku ucapkan kepada sume,, arggggggggghhhhhh.. hahaha..arinie ari 1st aku men bowling.. huhu, sukar dipercayai.. balingan pertama aku berjaya mendapat strike!!!hahahaha.. pstue yang seterusnya sume kelongkang, ces... tapi memang best, ramai gila dak dak kolej men, memang meriah sesangat, aku g pun coz free, housemate aku yang anjurkan, then kira aku nie merangkap ajk x rasmi kejohanan lah, eceh.. daripada 80 participant, aku berjaya mendapat tempat ke 48!!! sesuatu yang amat membanggakan, hahahha. senonya nak blajo men boling coz nak bawak awek aku men time cuti raya kang, boleh lah, tgk macam senang,rupanya men bowling nie perlukan bakat, macam aku.. hahahhaa...
hmmm. tinggal baper hari jerk umat2 islam nak menyambut ramadhan, kepada sume muslim, Selamat Menyambut Ramadhan, gunakanlah sepenuhnya bulan mulia nie dengan memperbanyakkan amal ibdah, insyaAllah, hmm, rasa lame dah xg kubur ibu aku, aritue ada gotong royong kat kubur, tapi aku ada kelas, xleh nak datang, dah dkt 3x raya aku tanpa bonda tercinta, masih ingat lagi kata2 ibu, "mungkin ini raya terakhir ibu dengan anak2 ibu" rindu nak panggil ibu.... Alhamdullilah hidup kami sekeluarga still bertahan, dah banyak sangat ayah berkorban untuk anak2 nya. nanti sampai masa,aku akan blas sumenye.
huhuhu.. hahahaha. tarikh ramadhan jatuh pada 13/09/2007.. yess.. leh g men bunga api... hahhahaha.. ces.. pose pun belum nak main bunga api.. tah pape jerk, kepada sume pengunjung blog nie, Selamat Berpose bagi sume muslim, jgn pose yak yok pepagi bukak periok sudah.. :P okeylah.. smpai cnie jerk aku nak bebel. Bye sume.. Assalamualaikum.

Raya!!

Assalamualaikum sume..
huh.. rasa macam sekejap jerk.. taun lepas punya raya still in my mind..tetau taun nie nak raya lagi.. aduhai..lajunya masa... tak tau nak cakap ape.. aku pun dah nak masuk sem 5. hmm. sekejap sgtlah..pas habis blaja nak kje.
then blaja lagi.. then keje.. then kawin.. aduhai.. pening2 kalau pk pasal future nie..ntah kat mane masa depan aku.. Alhamdullilah.. taun nie aku nak pose penuh. =] hehehe.. owh..baju raya?? ape makna baju raya ek? ada orang cakap baju raya tue baju yang kita beli kat hyper2 market then 1st raya baru pakai..yeke??? ntah2 aku tak tau ler.. pada aku baju raya adalah sepasang pakaian yang akan dipakai pada pagi raya.. same lah tue ek.. :P ahahaha. banyak gak lah taun nie baju raya aku beli.. Alhamdullilah ekonomi keluarga aku taun nie berada pada tahap yang memberangsangkan.. aku ingat nak tuko moto. tapi nanti dululah.. mto lame dah season gila ar.. hahaha. dah leh campak longkang, longkang muntah balik :p hahaha. xlah. mane der.. okeylah.. takder moto satu tue.. susah aku. nak g kuliah nak nek teksi..sakit ar..lagipun moto tue ada kenangan t'sndirik.. takpelah.. ada rezeki tukarlah.. erm.. k lah..smpai cnie jerk aku bebel. kang senang2 aku post lagi.. Pada sume rakan2 aku.. jemput2 datang umah.. jgn segan2.. Taun nie kami sefamily juz raya kat umah.. datang jerk anytime.. duit2 raya tarak2.. nak duit g carik sendirik.. kalau takat air oren f&n tue.. leh ar sponsor barang segelas dua.. hahahah .bye sume.. as'kum

Pertemuan pasti Berakhir dgn Perpisahan

Assalamualaikum semua, erm.. aduhai.. tinggal kurang seminggu lagi nak raya.. preparation for raya taun nie sume dah siap. tinggal umah aku lagi sket nak siap chat. huh.. rindu rasanya kat umah sewa aku yang satu kat senai tue.. daripada 10 orang tinggal 9 then tinggal 8 tup tap tup tap dah tinggal 6.. 2orang roommate aku dah habis study..=[
aduhai.. banyak sgt rasanya kenangan ngan diorang time mula2 masuk blajo..=[ mula2 time kenal dgn dak dua ekor nie.ingatkan mat skema (pstt tapi memang btol pun)=] ahakz. kira macam xleh blah lagi. tapi pas dekat 2 tahun tinggal bersama.. rasa macam ada ikatan antara sume dalam umah tue.. hmm. sedih sesangat.. haha. 2 orang roomate aku nie ada len macam sket. gay mengada2=P ahakz.. sket2 nak pegang aku.. ingat aku ape.. hahaha. memang happening gila bilik aku.. sume ada.. kom,laptop, meja n macam2 ar yang seangkatan dengannya. tapi skang dah tinggal kom aku sorang jerk.. aduhai.. sedih gila.. tapi nak wat macam mane.. ha. nie aku nak cite pasal roommate aku nie..erm.. dua-dua budak nie amek coz dihm.. means diploma in hotel managmnt.. wow.. dua2 budak pandai tue.. cgpa tak silap aku dah 3.5 ke atas.. tak campur ngan praktikal lagi.. kira dak2 terbilang lah.. huh.. sorang name aie n sorang lagi khai.. yang aie nie dak Kuala Lipis Pahang.. hahaha.. slalu kalau nak makan ke ape ke itu ke ini ke mesti ikot bonto member satu kampung ngan aku si Luqman.. hehehe.. boleh dianggap cple lah.. yang bagusnya dia nie.. x selfish,jujur n adalah lurus2 cap ayam sket.. :P opss. sory. terlepas cakap..almari yang aku pakai skang kira hadiah perpisahan dari dia r.. aduhai.. xd dia bosan dah bilik aku tue coz aku slalu gadow ngan dia ar. aku cakap2 sket nanti wat muka blur, pastue cakap xsupport xsupport.. paleotak dia.. pastue nanti mesti jadik adegan kejo mengejo n aksi 18s tutttttt.. adohai. klako lak kalau ingat. erm. lagi sorang lak Khai. ha. dia nie ada psycho sket.. kalau time dia datang bulan. huh.. sumpah aku guling atas tar panas2 kalau time dia period dia tegur orang.. :p sorang pun dia xtego.. psycho gila. kalau orang yang belum kenal dia nie.. mesti ingat dia smbong gila.. tapi x.. dia nie baik, bagus n pandai.Slalu pk pasal future dia.. hmmm.. slack tue ar..minat gila kat Mawi.. aku pun xpaham ar ape yang dia suka kat Mawi tue.. haha. lupa lak dia gay gedik.. patut ar suka kat Mawi. habis kat dinding bilik aku penuh ngan gambo mawi.. layankan.. Kalau macam time2 sahur mesti kitaorang satu rumah kuar same2 carik kedai Mamak yang berdekatan nak makan. Meriah sesangat time tue.. aduhai. rindu ar kat ur all guys.. bila lah agaknya kita nak jumpa lagi..=[. hmm. sume pertemuan pasti berakhir ngan perpisahan.. berat nak terima. Hope we will meet n unite together again.. kang kawin jgn lupa anto kad kat aku.. kompom aku silat time korang kawin. ahakz:P k lah.. smpai cnie jerk aku bebel. As'kum sume.. wassalam