Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Pengembaraan sudah bermula

Sebuah perjalanan yang penuh dengan onak duri dinukilankan di dalam ini

Sunyiku tuhan sahaja tahu

Dalam kita mengejar impian, adakalanya kita tersasar, betulkan niat dan belajarlah dari kesilapan

Buat sehingga berjaya

Pengalaman pasti akan mendewasakan kita, jangan pernah mengalah, orang berjaya belajar daripada kesilapan

Manisnya sebuah kejayaan

Sebelum kita merasa kemanisan sesuatu, belajarlah merasai pahit. Asam garam sebuah kehidupan

Kebahagian dunia dan akhirat

Senyuman ini tidak akan kekal lama, bila dihujung nanti, hanya amalan menjadi pengganti. Wallahualam

Saturday, June 18, 2011

Monolog

*entri ini hanya diimiginasikan oleh penulis,semua yang ada di bawah hanya untuk renungan kita bersama,


Assalamualaikum shafiq, apa khabar kamu? saya sudah lama bersama kamu, sejak kamu lahir sehingga lah di ketika ini, kau adalah aku dan aku adalah kau, semenjak akhir-akhir nie, aku tak faham dengan kau, ke mana hilangnya timbang rasa kau? kemana hilangnya kasih sayang di dalam diri kau? kemana hilangnya kau yang lama? sejak kita dilahirkan, aku sentiasa berdamping dengan kau, susah payah kau, aku ada dengan kau, pandai bodoh kau, aku ada disisi kau, lapar dahaga kau, aku turut sama merasa, macam nie lah, diri kau aku tengok dah jauh sangat dari jalan asal yang kau tuju, cuba kau grab balik apa yang kau terlepas sebelum ini, sampai bila kau nak salahkan orang lain di atas kelemahan diri kau sendiri, tak habis-habis kau salahkan time SPM kau, kau buat alasan kononnya ibu kau meninggal sebagai punca kegagalan kau, nonsense lah beb, xd maknanya, mungkin itu asbab yang dah ditakdirkan tuhan, ingat balik tujuan kau hidup sebagai khalifah di muka bumi ini, ingat,kita bukan hanya ingin  mencapai future untuk berjaya di dunia, nun di akhirat sana, takkan umur kau kalau dah masuk 40-50an kau still camnie, kau nak ke hidup susah? tak nak kan???



Shafiqku,

Kau ingat lagi tak, time tahun 1994, kau baru pindah ke Taman Samudera? ingat lagi tak? ibu mandikan kita di bilik air baru, sambil ibu berus sabun badan kita, ibu tanya, "Along, along dah besar nak jadi apa?" kau jawab kau dah besar nak jadik pensyarah, nak mengajar macam ibu, betul tak? kau ingat tak?? so, apa lagi? kau belum terlewat sayang, umur kau baru 23, lesen untuk kau sambung ke degree terpampang luas depan mata kau, kerjaya yang kau ada sekarang, kalau kau buat belanjawan balik, xd masalah, come on lah, gaji kau leh capai 2k, kau nie boros kau tau tak, pantang ada duit, kau cuba belajar berjimat, ingat masa depan kau, ingat hala tuju diri kau n yang paling penting, ingat family kau, apa yang kau ada sekarang yang boleh kau banggakan? Tuhan tue dah banyak tolong kau, cuma kau yang xnak tolong diri kau, ingat shafiq, hala tuju diri kau, jangan kecundang di tengah jalan, malu... jangan.. sebelum ibu kau meninggal, ingat apa yang ibu pesan pada kita, ingat lagi??

Shafiq,

    Ingatlah, aku nak berjaya shafiq, kejayaan aku ada pada kau, tolong, tolong, tolong, jgn sesekali hidup kau menyusahkan sesapa, jgn lupa tanggungjawab kau, tinggalkan semua yang kau tak perlukan, terus mara kehadapan, landasan ada dihadapan, pilih simpang yang betul, 10tahun. 10 tahun lagi, aku akan lihat di mana kita berada, aku hendak lihat kau berjaya, dunia, akhirat. ingat shafiq... :) aku sayang kau sangat-sangat.


Semoga berjaya. wassalamah.

Wednesday, June 8, 2011

Balasan sebuah keikhlasan.

Assalamualaikum, alhamdulillah, aku still dikurniakan nikmat kehidupan n nikmat nyawa yg dianugerahkan Allah, syukur sangat-sangat, sesungguhnya janji Allah itu benar, setiap hari kehidupan yg aku lalui sentiasa dipermudahkan, ada sahaja yang datang dan pergi, huhu, arinie aku nak cite sket beberapa situation yang telah berlaku n aku terkesima dengan apa yg aku dapat, cash, xd utang-utang, sumpah! JOM ikuti situasi ini bersama-sama!


Situasi 1.

Waktu : Selepas habis bertugas di KL Central


*Habis sahaja waktu bertugas kaunter KLIA Express KL Central, aku mengatur gerak langkah perlahan, keletihan bekerja seharian akan ku balas dengan hidangan Chicken Chop Black Pepper di Level 2 KL Central, sedang hati bergelora membayangkan keenakan juadah yang akan ku santap sebentar lagi,tiba-tiba,
"Adik, saya mahu minta tolong sedikit adik" bicara seorang lelaki India di hadapanku, kaki aku seperti terpaku, lantas ku menjawab "Ada apa uncle? ada masalah ke?", dia menjawab dengan mimik muka polosnya, "Adik, saya mahu cakap pun saya malu adik, saya dari Alor Gajah, wallet saya sudah hilang adik, sekarang saya dengan isteri saya tak tau nak pergi mana, tolong sama saya adik, saya janji, sampai rumah, saya sembahyang sama tuhan saya bagi adik senang adik!" lantas sorotan mataku beralih ke arah wajah si isteri, kusam, dengan pakaian tidak terurus, muka kelaparan yang amat, entah mengapa, tiba-tiba hati ini teringat keluargaku di kampung,pesanan ayahku bermain di mindaku, bagaimana agaknya kalau aku yang berada di dalam situasi ini, apakah daya yang aku mampu buat,kotak fikiranku menganalisis situasi,lantas, " Jom uncle, ikut saya!", aku membawa kedua-dua suami isteri malang ini ke Level 2, hidangan Chicken Chop Black Pepper sudah lama hilang dari fikiranku, yang pasti, aku hendak melihat kedua-dua insan yg berlainan agama, berlainan warna kulit, berlainan bangsa ini hilang daripada  penderitaan yang sedang mereka lalui, kedua-duanya mengalirkan air mata, ucapan terima kasih yang tidak terhingga dihulurkan sepanjang aku bersama mereka, usai sahaja menghabiskan hidangan, aku menanyakan kepada mereka, berapa tambang yang diperlukan untuk pulang ke Perak, Naik bas dari terminal Jalan Duta = RM  17.50, times 2. Ah, pening kepala nak kira-kira, aku menghulurkan RM 50.00 n ku niatkan wang itu sebagai bantuan bagi ku untuk mereka berdua, Di tengah-tengah khalayak ramai, Uncle india ini meraung dan memaut kakiku, subhanallah, mengalir air mataku, sungguh, aku tidak mengharap apa-apa, dengan langkah pantas, aku meninggalkan kedua-duanya, kepuasan membantu mereka yang di dalam kesusahan memang tidak ternilai harganya, sesungguhnya, janji Allah itu benar, pabila niat kita ikhlas membantu mereka yang dalam kesusahan, Allah akan membalasnya dengan 1001 kebaikan, hati ku puas dengan apa yg telah ku lakukan. 2hari selepas itu..









--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
From: CustomerEnquiry@KLIAekspres.com
Sent: Tuesday, June 07, 2011 6:19 PM
To: 'monajib@gmail.com'; Ahmad Shafiq@CSM
Cc: CustomerEnquiry@KLIAekspres.com
Subject: RE: Disappointment with service

Dear Dr Mohamed Najib,



We would like to say sorry for the unexpected failure in our Ticket Vending Machine (TVM) in BTS on 06Jun11 to dispense your change in the normal manner. This should not be the case as the TVM was never programmed to dispense coins in such large quantity.



We have reported this matter to our Technical Support Team to do an immediate check on the machine and we certainly agree with you that our customer should not be subjected to the same unfortunate experience that you had this morning. Our service wasn't designed for such surprises and when it happens, we are just as disappointed over the unfortunate incident.



Thank you for bringing it to our attention as it now gives us a chance to correct our service shortcoming without incurring further inconvenience to other customers.



On the same note, we would like to thank you for the compliments you paid to our ticketing officer Ahmad Shafiq for his good customer service attitude in spite of the less then perfect morning. On behalf of Ahmad and the management, we would like to say thank you for your understanding and we assure you that no effort will be spared to correct whatever shortcoming we have.



We hope you will continue to support us and we would like to say sorry for having let you down this morning.



Thanks.

Regards,

Bernard KL Ong

Customer Enquiry

EXPRESS RAIL LINK SDN BHD

Tel:       +603- 2267.8000
DID:      +603- 2267.8023

Fax:      +603- 2267.8910



http://www.KLIAekspres.com

https://www.VIPservice.com.my







DISCLAIMER:
This e-mail may be used for information and co-ordination purposes only and does not legally bind Express Rail Link Sdn Bhd (ERLSB) in any contractual and financial way whatsoever





-----Original Message-----
From: monajib@gmail.com [mailto:monajib@gmail.com]
Sent: Tuesday, June 07, 2011 12:46 AM
To: CustomerEnquiry@KLIAekspres.com
Subject: Disappointment with service



Dear Sir,



I'm Dr Mohamed Najib from Kuala Lumpur. On 6.6.2011, I used your KLIA transit from Bdr Tasik Selatan to KLIA. I arrived at 9.55am plannning to board the 10.10am train as my flight was at 11.45 am to Kuching. I used the ticketing machine as there was a short queue at the ticketing counter.

My complaint is that the machine dispensed me RM 13.50 change in coins!  I was travelling alone, with 2 bags and 1 handluggage and it was such a nuisance to be given RM 13.50 in coins! I then had to go to the ticketing counter to change the coins. In the end, my whole ticketing process took 12 minutes as the ticketing guy had to count the coins too and i missed the 10.10am train! I subsequently missed my flight to Kuching and it cost me RM 365 !

The ticketing machine is for convenience and not to make one's life more difficult! It is sad to see that we have first class facilities but 3rd class delivery! It is also ridiculous that for a 30 minute journey , the ticketing process took 12 minutes! To be fair, thankfully the staff manning the counter at that time was apologetic and helpful . Unfortunately i was not able to get his name but he was courteous and helpful.  I hope incidents such as this will not recur as it will erode the confidence of the public in your system and bring bad name to your company. Thank you for your kind attention. Submitted By: Dr Mohamed Najib bin Mohamed Unni




Janji Allah itu benar rakan-rakan.