Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Wednesday, October 27, 2010

Tak Tercapai Dek Akal, Kuasa Sang Pencipta

Ingatlah ketika RABB Mu berKalam kepada para Malaikat: "Sesungguhnya AKU hendak menjadikan seorang Khalifah di muka bumi." Mereka berkata: "Mengapa ENGKAU hendak menjadikan (Khalifah) di bumi itu orang yang akan membuat kerusakan padanya dan menumpahkan darah, padahal Kami senantiasa bertasbih dengan memuji ENGKAU dan mensucikan ENGKAU?" KalamNYA: "Sesungguhnya AKU mengetahui apa yang tidak Kamu ketahui." (QS al Baqarah : 30)

Salam, pabila kita menelusi ayat di atas, pernah tak kita terfikir, wujudnya satu puak pada zaman dahulukala sebelum datangnya Adam, "sesungguhnya Aku Hendak menjadikan seorang Khalifah di muka bumi"
apakah sebelum ini pernah ada satu puak yang pernah menghuni Bumi? Wallahualam. Sebenarnya, jikalau kita menyusuri Alam Semesta, mesti kita tertanya-tanya, Bila wujudnya dinasour? kenapa ada fosil yang masih tersisa di muka bumi? Mengapa Peta Bumi terdapat kekosongan? Di mana datangnya UFO? Siapa puak silam? Bagaimana teknologi dahulukala? Di mana Yakjud Makjud dikurung? insyallah, post akan datang, aku akan cuba memberi sedikit teori, teori yang akan mengegarkan Bumi Malaysia, sesungguhnya semua ilham yang datang adalah daripada Allah s.w.t, warisan Ibnu Khaldun perlu diperbaharui, dipermodenkan, semoga dengan artikel selepas ini, perasaan taqwa kepada sang pencipta akan lebih mendalam. Insyallah.Feel tak?

3 comments:

Nik Evi said...

salam ziarah ;) nice sharing ..

lin said...

insyaallah...amin

Anonymous said...

dulu masa faz kecik2 faz tnya ngan ustazah bila zaman dinasour ? ustazah jawab zaman dinasour tu berjuta juta tahun dahulu dan selepas pupus nya zaman dinasour baru wujud manusia ...;