Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Pengembaraan sudah bermula

Sebuah perjalanan yang penuh dengan onak duri dinukilankan di dalam ini

Sunyiku tuhan sahaja tahu

Dalam kita mengejar impian, adakalanya kita tersasar, betulkan niat dan belajarlah dari kesilapan

Buat sehingga berjaya

Pengalaman pasti akan mendewasakan kita, jangan pernah mengalah, orang berjaya belajar daripada kesilapan

Manisnya sebuah kejayaan

Sebelum kita merasa kemanisan sesuatu, belajarlah merasai pahit. Asam garam sebuah kehidupan

Kebahagian dunia dan akhirat

Senyuman ini tidak akan kekal lama, bila dihujung nanti, hanya amalan menjadi pengganti. Wallahualam

Wednesday, July 18, 2012

Salam, aku rasa letih sangat semenjak dua menjak nie, macam-macam perkara berlaku dalam hidupku, dahlah dah nak raya, nak kene kumpul ribuan ringgit untuk bayar yuran pengajian sem depan, nak celebrate raya lagi, nak beli kan baju adik-adik, bagi duit raya kat ayah, beli tiwi baru letak kat umah, ya allah, banyaknya nak kene buat. huhuhu, tapi aku bersyukur sangat dengan tuhan coz kurniakan aku akal. Usaha yang gigih, insyallah akan membuahkan hasil.

Semalam ketika aku bertugas, ada seorang mat salleh dari denmark, dia lehh tanye nape ramai  yg dok kat Malaysia nie lack of respect, hehehe, maybe sebab dia bengang dengan pihak imagresen klia yang layan dia when he reach at the gate, so, aku explain lah sebenarnya dah memang tue tugas diorang, diorang pressure agaknya coz handle with a lot type of people, huhh, nape aku rasa english aku makin lame makin poor ek bila cakap dgn org? xfaham aku.. anyway, 28.29.30 Julai, ada peperiksaan besar menanti aku di hadapan, doakan yg terbaik untukku.. doakan pintu hati ku dibuka, doakan pintu rezeki ku terbuka, doakan hatiku senang menerima ilmu, doakan aku menjadi insan yang berjaya, doakan semua! sampai sini sahaja, beta mengundur diri, wassalamah..

Tuesday, July 17, 2012

Permulaan dunia perniagaan

Alhamdulillah, tak lama lagi menjelmalah bulan Ramadahan, huh, pantas sungguh masa berlalu, diam tak diam, aku dah masuk semester ke empat pengajian PJJ program Bachelor aku, tak terasa detik yang sentiasa berlalu. Actually, tak ada ape sangat aku nak share in this post, macam biasalah, bangun pagi, keje, balik keje , baca buku. tido balik bangun balik pastu, tue lah rutin harian aku, Hidup kita nie penuh dengan warna warni, nikmatilah selagi hayat di kandung badan..

Hahh, lagi satu, akhir-akhir nie, pelbagai business aku buat, hahaha, tak tau nape, tapi macam best plak, kengkawan keliling aku ramai yang support apa yang aku buat, Thanks Guys, u r very helpfull, without all of you, mustahil business aku akan berjalan, yelah, 90% rezeki datang dari perniagaan kan, so, kat cnie aku nak share, template advertise yang aku wat untuk tatapan sume, jeng jeng jeng.

The golden rule for every business man is this: “Put yourself in your customer’s place. – Orison Swett Marden

Saturday, July 7, 2012

Punctuality

Salamunalaikum, sejak akhir akhir nie, aku tak tau, kenapa performance aku merundum jatuh, haish, orang office keliling mulut dah start berbunyi, tension~ even aku tido awal pun, tetap bangun lambat, biasanya setiap pagi aku akan bangun se awal pukul 4 pagi, tapi semenjak dua menjak nie, kol 6 baru tersedar dari tido, Shafiq, please changed yourself! I miss the old of you. Gratious!! Aku akan pastikan 3rd quarter for company achievement aku akan dapat. Ape nak jadi, jadilah! Chow~