Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Thursday, September 2, 2010

Kasihnya Ayah

Salam semua,nape lah arinie, perut ak dari malam tadi sakit, bergelora jerk kat dalam :( sebelum2 nie xpenah pun, inilah 1st time, haishh, xp, cubaan di bulan Ramadhan kan, takpelah, yang sakitnya perut, my finger still can taip smbil gosok2 perut yang kesakitan nie, huhu,pekaba? korang semua nie pose x arinie? haahaha, sure ada yg xpose kan, ceh ceh, nak cover-cover lak. :P bercakap tentang bulan ramadhan nie, aku ada sedikit pengalaman nak cite kat korang sume, Kasihnya seorang ayah, hehehe, jom follow cite nie, ak xnak tulis panjang-panjang,perut memulas dah cam ape, seb bek ada "BAM TIGER" :(....

"Long, ko tak g keje ke?? dah pukul 11 nie dan !@#$%^&*(" ahahaha. bebelan ayah aku pagi2.. jam menunjukkan pukul 10 pagi, damn, patutnya pagi tadi kol 6 ak perlu g Pontian untuk melihat rakan-rakanku berbaris sempena hari Kemerdekaan, bebelan ayahku yang macam peluru MachineGun tak berhenti-henti, ahhh, darah mudaku mengelegak, aku bangun-bangun tido terus menggapai sehelai baju yang terkeroyok tah kat celah mana, capai kunci office n kunci moto, terus vroooommm, hahahahaa, yela, bangun-bangun pagi dah kene bebel, agaknya ayah ku lupa, arinie 31 ogos, mana ada office bukak 31 Ogos, aku bengang jerk, pagi-pagi dah kene tembak ngan Machine Gun. sape xbengang, aku tinggalkan jerk ayah aku terus bebel,hahaha, kuang ajo nye anak, sesampainya kat office, pe lagi, haahaha, ak sambung balik tido, lagi best, ada aircond sume, siap ada computer n tenet lagi, malam tadi aku balik sambut merdeka dah dekat kol 4 pagi, mana tahan, huhuhu, tido jerk.sekali sekala kan :)

Tepat pukul 1 petang, mataku celik, huhhh, ramai siot nak lepak office, sume tunggu kat luar, aduhai, malas tol ak nak bukak, hati still tak reda panas lagi dengan bebelan ayah aku pagi tadi, geram gila, mane ada orang keje 31 Ogos, zzzzzz..arghhhhhhhh... padan muka, kemaslah umah sensorang, hahah, ak kan budak kepala batu, keje nak gaduh jerk. kol 2 sahabat-sahabatku dah berkumpul lagi kat office, xcukup ngan malam tadi, aku lak baring depan laptop, nak layan movie, hahaha,buku-buku blaja dah macam katil ak dah kat cnie, bersepah-sepah, haish,, malas gila aku nak kemas, aku ngan luqman baring depan laptop n layan movie baru siap download semalam, hehe tajuk movie tue The Collectable, tak sampai setengah jam tgk, mata aku dah terlelap balik, tido lagi! hahaha, sekali dah tido, memang liat lah ak nak bangun,tidooooooooooooooo....

3jam kemudian - 5 petang.

huh, dasyat aku tido arinie, xpenah-penah lah aku tido lame camnie, even aku tido lama mane pun, bebelan ayah aku petang tadi mane leh ak nak lupa, pagi-pagi dah marah aku, sape suh, arinie aku bertekad xnak buka dekat umah, ak nak beli makanan kat bazar n buka kat office, nasiblah, aku tak kira, (merajuk konon) ahahahhaa. aku siap-siap mandi n pakai baju ensem-ensem nak g bazar Simpang Renggam, office nie dah macam rumah aku dah, segala macam benda ada, aku g bazar sensorang n beli lah lauk pauk yang sesuai, aku beli nasi ambang,murtabak,air dan macam-macam lagi, kononnya nak tunjuk lah still marah kat ayah aku, cett..poodahh.. tepat jerk pukul 7 malam, tetiba....... huhh. xsmpai hati lah pulak.. dah lah ayah aku tinggal sensorang, aritue 9 hari tak buka same coz got even kat PWTC. aduhai, nie lah yang kacau plan, dah plan xnak buka sama sume, tetiba hati aku lak xsmpai nak makan sensorang n tinggalkan ayah aku.. kacau.. maka dengan langkah yang berat sesangat, aku balik umah. =.='...

hmmmm, Ayah tengah masak, aku terus g dapur n tolong basuh sayur, ingatkan smpai2 terus buka, sat lagi kene basuh sayur lak,(kalau dah kene marah, ak memang jadik camnie, pemalas nak mati) hehehe. ak pun basuh, ak jeling tgk lauk kat dapur tue, ayah tengah basuh ikan, huhhhh, asam pedas.. nyum nyum, kalau lah asam pedas kepala mayong, nikmatnya,bisik hati aku, ak pas basuh sayur duduk lah tolong ape yang patut, tapi ak xcakap ape pun, haha, ak tau ayah aku tau aku sakit hati, tue lah, carik pasal lagi, tepat pukul 7.15 malam, ak nak cedok nasi, arghhhhhh,
lagi seminit nak buka, lauk sume dah siap jap lagi....... rice cooker lupa nak tekan cooking.. hahahahaha, shitt...
ak tgk ayah aku terkebil-kebil. aku pun ikut lah terkebil-kebil. huhuhu. dah-dah. aku tekan cooking then aku g mandi sume. waktu berbuka, aku makan kurma ngan air jerk. ok lah. ikut sunnah :) Pukul 7.50 malam, baru nasib siap, dalam tempoh nie, ak still x bercakap dengan ayah aku tau, hahaha, punyalah ego kan. huhh. terhidang kat depan aku, 3bijik telur dadar, sayur bayam marah masak air dan terhidang seketul asam pedas kepala mayong, wahhh, my pebret... hehehehe. perut dah macam tin kosong, pe lagi. melantak lah puas-puas! haahhaahahaha. sedap gila kowt makan asam pedas, jap lagi tgh makan-makan nie, layan beb, aku tanye ngan ayah aku, "ayah, nape pedas sangat asam pedas nie? selalu x pedas?" simple gila ayah aku jawab... "Along kan suka pedas-pedas, Ayah masaklah pedas" :( hurmmph..
takyah tangguh-tangguh, mengalir air mata aku. arghhh, seb bek rambut ak panjang, tak nampak lah titisan air mataku.
pagi tadi marah-marah, jap lagi rupanya ayah aku masakkan lauk yang aku suka, aku beruntung sangat dapat ayah macam nie, xd orang leh challenge. terima kasih ayah. -shafiq-

Feel tak?

1 comments:

ejardkethot said...

tgk!! bapak ko marah2 ko last2 wat mskan feberet ko!! besh cukop~!! g mtk maaf pat