Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Tuesday, September 21, 2010

You Has been fucked up

salam, uhum, arinie aku nak cite sket cite yg baru jerk berlaku malam tadi, hahahaa, jom follow! malu beb cite nie, aku yg curi2 dengar pun kelakar :P layan!!!



Lokasi : Restoran Madinah Simpang Renggam

Masa : 02.00am



Perbualan yg aku dengar daripada 2 individu, seorang melayu lingkungan 40an dan seorang Cina lingkungan 40an juga.



Lelaki Melayu : Wah, Ah Meng, lu mau pergi mana? lama ma wa tada nampak sama lu, mana lu skrang??



Lelaki Cina : Haiya John, wa sikalang sudah duduk KL, kerja mau carik makan ma, Silamat Hali Laya
wa pown sudah lama talak nampak sama lu r



Lelaki Melayu : Lu kerja apa sana KL? patut wa tada nampak sama lu dekat Simpang Lagi, tada niaga lagi ka? lu dulu selalu meniaga ini Simpang, Kenapa pindah kL? lu kL duduk mana ma?



Lelaki Cina : Wa sudah lame meh pindah KL itu serdang wa tinggal, sini lu carik makan sampai tua

lu talak kaya punya,wa duduk sane kerja susah, tapi itu wang dapat wa boleh kc wa punya

family beli baju bagi makan minum punya, duduk sini lu kerja sama sahaja,

Sikalang kita mana boleh carik kerja, kita mesti Rompak itu Kerja maaaaaa~





*statement yg best aku dengar, aku toleh sekejap dekat Apek nie, redup, muka yg dimamah usia, tapi tetap tidak pernah berhenti berusaha mencari rezeki, ku toleh ke arah lelaki Melayu, dengan rokok tersepit di tangan kanan, teh tarik segelas di atas meja, duduk menyandar, hmm, xp, kita teruskan conversation nie...

Lelaki Melayu : Wa tgk kawan-kawan lu sume sudah kaya ma, semua sudah jadik tailong, jaga itu

Singapore punya Gelang area, kenapa lu xnak join sama lu punya kawan sana?

itu lu dulu 27 punya orang r? Kenapa lu tinggal ini tempat, lu banyak famous ma!



Lelaki Cina : Haiya, mana ada 27, wa tala tau itu semua, wa xpenah masuk itu kongsi gelap punya,

wa ada kawan saja, itu r, kalau wa ikut sekali keja, duit memang dapat, tapi itu duit

banyak musuk ma, lu mau r kasi lu punya anak makan itu busuk punya wang?



*hahahaha, tertelan air liur aku tgk lelaki melayu nie, oit, orang kafir beb yg cakap camnie,sedangkan kita yg majoriti muslim nie pun segelintir xkenal duit haram or halal....takkan diam lak bro! balas lah balik, tue lah sebok tanye tailong ape sume, kan dah kena sekali.



Lelaki Melayu : wa setiap bulan mesti kene ada 5ribu ma baru boleh hidup, mau beli itu ini, kalau wa

tinggal ini tempat, mana wa mau carik itu 5 ribu?



*wtf!ayat tersirat dia yg nak gtau apek nie tiap bulan income dia 5ribu, ko duduk simpang kalau ada 5ribu, kompom2 ko leh ada banglo sebijik lah bro! nampak sang at ko nak kelepet, hahahaa, ko nek Proton Saga ngan isap rokok Ray, nie lah sifat segelintir Melayu yg ego, tak nak kalah.



Lelaki Cina : lu kene tengok lu punya hati ma, kalau lu mau kaya cepat, ikut lu punya hati, jangan

amek itu busuk punya jalan, kalau lu amek juga, lu memang caya, tapi itu jalan juga bagi

lu hilang semuanya, itu lu tgk r paper dulu, ari2 segamat ada kluar berita tailong punya

olang bunuh kutip hutang, hati lu bersih, tuhan mesti sayang ma~





*terkedu aku dengar, even ko cina pek, malam tadi ko dah motivasikan aku, apa cara sekalipun, jangan guna cara haram, betul, xberkat duit tue, smpai mane leh bawak kita, cukuplah, panjang lagi cite nie, tapi aku malu nak tulis, jangan salahkan org luar kalau kita sendiri tak berubah, ingatlah wahai teman-teman, takkan melayu hilang di dunia, kitalah yang akan mengubah nasib diri kita sendiri, takde orang lain, ingat! jgn pilih BUSUK punya jalan. :) bye!

Feel tak?

1 comments:

sabree hussin said...

bro, jangan tengok sape yang sampaikan, tapi lihat apa yang nak disampaikan.

Kadang2 agama je islam, tapi benda tak baik balun jugak