Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Thursday, November 11, 2010

Warna-Warni Pelangi

Air ada pasang surutnya, malam ada siangnya, hidup ada matinya, jalan ada larinya,tidur ada bangunnya, begitulah kehidupan, setiap yang wujud pasti ada pasangannya, hari nie, seperti yang dah aku postkan before dis, aku dah kurang dah enjoy, xd nak huu sane, haaa sini, sume dah aku buang perlahan-lahan, huhh, kengkawan aku yg tak membina, aku buang satu per satu, hahahaha, kejam kan, ramai gila terasa dengan perubahan drastik aku, nak wat camne, im really sorry dude, i need to do this,this all about my future life, i cant take it anymore, i have a dreams n i wanna catch all my dreams before they all gone, sorry.... aku xnak tengok 4ture wife aku beranak dekat hospital lawya, aku xnak anak-anak aku nanti di kemudian hari rasa susah, aku xnak hidup aku penuh dengan penyesalan.

Mengapa aku tetap menulis dalam blog? pada aku, blog nie dapat mendisplinkan aku, bila aku dah letak target aku dalam blog nie, banyak impian aku yang tercapai, aku tak tau kenapa, tapi aku rasa dengan menulis segala yang aku nak disertakan dengan usaha yang gigih, insyallah boleh dapat, bila kita ada aim untuk diri kita untuk melebihi batasan diri kita, insyallah semuanya akan tercapai, aku perasan satu benda dalam diri aku yang ramai orang tak tahu, everytime aku nak kan sesuatu, aku wajib push sedaya upaya diri aku, xboleh nak manjakan, antara hasil yang pernah aku nampak tapi baru arinie nak perasan, i have a big talent in bussiness psychology, hahaha, if tak pandai, how could i make a sell around 200k for a month, yurp, this is true, i make it when im be a promoter at MidValley Megamall, around 30 notebook in a month, jauh meninggalkan rakan-rakan Chinese yg ada dalam showroom dgn aku,(actually aku seorang jerk kot Melayu) i deserve it, what is my long term target? ahaa, nie, hamek ko....



- After 3year from now i wanna be a very-very good History Lecturer ^^V
- After 5 year start my own business with my future wife(suntikan
modal sahaja)
- hired my "factory" to produce 5 cute baby. :P
- open an orphan house after 5-10 year when my business keeping going.
- after 20 year, i wanna going all over the world with my wife.

Why im choose to be a lecturer?

Simple, aku rasa aku akan menjadi pensyarah yang terbaik, its quite hard, but nothing possible, that why aku tinggalkan bidang yang memang dah sebati dengan diri aku, kerana aku rasa apa yang aku ada sekarang satu masa nanti akan boring, yeah, so, i make a new plan in my life to started a beautiful life, ada family, ada anak-anak,if aku jadik lecturer, aku leh luangkan masa dengan anak-anak n family, so family aku takkan pernah terabai, in the same time, my 4ture wife should know how to be an independent coz i'll make a plan wit her to conquer Malaysia. One day, i wanna all of them know, our Melayu ethnic also will be a succesfully businessman.Insyallah.Now juz 15% berjalan, takpe, benda yang susah dapat, insyallah akan kekal lame.betul tak? hehehe

Feel tak?