Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Monday, March 14, 2011

Cutiiii

Wah~! sedar x sedar, dah dekat 3bulan gak aku keje kat airport nie, best sgt smpai langsung tak terasa dah nak habis dah waktu2 best aku nie, :( bulan 3 nie company akan transferkan aku dari airport pergi tah mane tah diorang nak letak, haish, dah xleh nak menjuling mata tgk org lalu lalang kat airport nie, stewardess kat cnie mesti rindu xnampak muka aku lagi. huhuhuhu, last week, aku ada g appointment interview dekat one utama, interview paling susah dalam sejarah hidup aku, damn it. ada 5 stage.. gila r.

1st stage, amek kertas english macam soklan paper spm tue pastue jwab = pass dengan kepujian
2nd stage, jawab soklan kompenen komputer = pass lagi cemerlang
3th stage, menaip plak, hadohai = excelent. 50wpm
4th stage, carik jawapan soklan tersembunyik = tiru kawan, malas nak carik lagi dah sebab perut aku dah lapo.
5th stage, face 2 face.. = kantoi!!


hahahaha, siot tol, aku nyaris lepas interview nie, damn gila r, down sangat2 coz xdpt keje tue, haishh. gaji besar tue, mane ada org nak kc 2500 basic for 1st month job, sayang sgt2.. xplah, +ve minded, rezeki aku bukan kat ctue. ada lagi baik tgh tunggu kat depan nunnnn saneee!!~~~..... sejak dari 1st stage ada 32 org candidate, masuk stage last, tinggal 6 orang, kekosongan jawatan ada dua.. hahaha, kira jauh lah gak aku pergi, quite impressive even aku xdok lah sehebat pelajar2 degree yang majoriti conquer interview tue, alhamdulillah, exprience selama aku bekerja n survive life nie banyak membantu, xp xp, air asia!! i coming, datacom australia, bubbyee!!!...

today, ermm, arinie aku nak cerita ape yerk, tadi aku ada lah singgah 2-3 blog yg selalu aku baca, sorry sgt2 dude, aku memang xd masa sangat sekarang nie, ahaa, fyi, berat aku dah turun 4kg, dari 70 kg skang dah 66, omg~!~ gila lahhhh.. haishh, tah lah, mybe sebab aku cut budget untuk makan kot. sehari makan sekali jerk, tue pun kalau macam nak makan. teruk dah badan aku sekarang nie, haish, nanti tau badan, nanti kalau kita dah senang, hari2 kita g jakuzi kat klia tue ea, nanti ada rendam kaki kat air panas, ada gym, tunggu tau, tapi kene lah sabar sket, dalam 4-6 bulan lagi, ala, xlama mana pun, owh yaa, cik otak,!!! jgn lupa tau, bulan 5 nie saya akan mengunakan anda kembali.. already reg for degree at dis May, jgn lupa, kita gabung dengan cik badan, belajar smbil kerja tau!! cakap nak jadik manager. xleh lah malas-malas, mana ada orang senang, senang senang jadik senang, kenelah payah sket sket, ala, xbanyak mana pun!!


yessss, aku berjaya memotivasikan kembali diri aku, huhhh, berat sungguh cabaran hidup bersendirian nie, xplah, dis is exprience yang sentiasa akan matured kan ko shafiq, :) doakan aku berjaya!!


p/s lame rasanya x upload gambar aku yg baru2.. ahaaa, quite ensem gak lah, dah lah kurus, rambut pun mohawk skang. awww, ko jgn perasan lah shafiq!!, berlagak lebih. cite nak gempak jerk.. wassalamaah!!~

Feel tak?

2 comments:

zuhanismohamed said...

bagus lah tu.think possitif selalu..

semoga semakin hensem ! ehh ! he he

clynox said...

ayat seribu dinar... :P