Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Thursday, February 24, 2011

Umur makin tua beb~~

2hari lepas, time aku otw balik keje, aku dok lah elok-elok dalam ketapi, sat lagi,tiba dekat hentian Putrajaya/Cyberjaya, naik 2 orang gadis comel arab, huhh,, gila, mata diorang cokelat pekat, rambut perang gulung-gulung kat bawah, mak ai, termenung kejap tengok. hahahaha, takpe takpe, seb bek lah aku baru balik keje, xd mood sangat nak ngorat-ngorat nie, hehehe, gadis berdua nie duduk betul2 berhadapan dengan aku, aku dok sebelah tingkap sambil menikmati panaroma tepi rel yang ari2 aku lalu, lantak ko lah arab, malas aku nak layan, tiba sahaja di sebelah UPM, aku pun toleh kedepan, sekali gadis yang betul-betul depan aku tenung mata aku, mak ai,gentle gila, haahaha, selalu aku kalau men tenung-tenung mata orang num 1. so ape lagi, dia ingat aku takut lah tue nak lawan mata, so, aku tenung balik dalam-dalam, mak aiii, mata kami tak beralih lebih kurang 30second, tiba tiba........


"How old are u man?" spontan keluar dari pempuan arab nie, aku cam caye tak caye lak, betul ke dia tegur aku nie?? hahaha, "Pardon miss, am u talking to me?" hahahaha, soklan bodoh lak aku tanye, dah aku jerk ada, xkan dia tanye kat cushion sebelah tue, sat lagi arab nie tergelak, "yeah, im talking to u, how old are u?"
"owh, im 23, how bout u?" arab nie betulkan kaki dia, silangkan, eleh, dah selesa lah tue, " im 25 and this is my little sister, 22 years old." pantas jawapannya.."really?u face looked like u 28, im guess u 28" mata bundar aku beralih ke arah sorang lagi, "hi! where u come from?", adik arab nie tersenyum manja, " im from iran dude",
damn, pejadahnye, orang iran ada ke hot camnie?, terkejut gak aku, gila r, tiba-tiba lak aku terhabis idea nak tanye ape, kepala cepat-cepat, reka soklan, dah nak sampai nie, "erm,what do u do at Putrajaya? how bout Malaysia? where u stay at Kuala Lumpur? how bout ur country?" hahahaha, sume soklan tue yg mampu aku cipta dalam masa kurang 2saat, so, aku ajukan lah satu persatu, huhh, jawapan yang aku terima jelas menunjukkan kedua-dua orang gadis nie merupakan golongan Elit yang membenci Presiden Ahmanijad..
banyak conversation aku dengan kedua-dua gadis nie membahaskan hal semasa yang membabitkan Malaysia and Iran, hahahaa, yang paling aku tak tahan, diorang cakap ingatkan umur aku baru 19, owh gosh, muka aku nie muda sangat keeee..... hahahaha, tapi okeylah, muka tak dimamah usia, opss. jgn jelezz yerkk..seb bek handset canggih aku dah jual, tunggu aku gaji nanti, aku nak beli balik.aku amek gambo sorang-sorang puas-puas.


Kita tinggalkan jap tajuk iran tue, aku sekarang nie tengah melakar balik aim aku, Lecturer, aku nak sangat jadik lecturer, tapi, xd jalan mudah untuk berjaya, itu pasti, takpe, aku akan merangkak, berjalan, berlari dan terus berlari, biarlah, kalau rezeki kita dah ditulis di luh mahfuz, tanggungjawab kita untuk mengejar cita-cita kita, Pensyarah, itu cita-cita aku.. bye bye sume. tunggu episod akan datang, lagi beshhhh :P bye byeeee

Feel tak?

1 comments:

saraeisyabalqis said...

er...19?sy bantah keras2!!!!>:O