Penjana Kekayaan

Penjana Kekayaan

Friday, August 6, 2010

Filem yang meninggalkan kesan sepanjang hayat :)




Assalamulaikum pembuka bicara, mesti ramai kan yang sentiasa mengikuti industri perfileman melayu, di sini, aku ingin berkongsi bersama para pembaca, 10 movie yang terlalu meninggalkan kesan mendalam di dalam hidupku, bersama ini, aku sertakan ulasan ringkas tentang filem yang tidak sesekali aku lupakan hingga akhir hayat,
check it out dude :)


10

"This Is England"





filem yang amat menakjubkan, kehidupan seorang kanak-kanak yang sedang memasuki alam remaja, aku suka sangat-sangat cerita nie, sebabnya, semuanya mengisahkan kehidupanku sekitar tahun 2000-2003, inilah dia, budaya barat yang aku pernah ikuti,hahaha, setan tol aku nie :P enjoy it dude, nak download? g search torrent, kalau nak, comment bawah, ak bg link yang best sekali nak download, malas nak carik skang, carik on request :)

9

"A Beautiful Mind"







Kalau korang jenis yang macam aku, sure korang akan suka tgk cerita nie, sangat-sangat best, perjalanan kehidupan seorang genius, kehidupan bersama seorang isteri yang amat setia, di akhir hayatnya, beliau berjaya merungkai sebuah formula yang kita gunakan sehingga hari nie, korang patut sangat-sangat tgk cerita nie, plz :(


8

"Nanny Mcphee and the Big Bang"







Sebuah movie yang mengajar kita erti kekeluargaaan, penuh dengan komedi, anda pasti tidak kering gusi, even anda ketawa, banyak sangat-sangat msg tersirat yang ada dalam cerita nie, best. awesome, layan beb~


7

Perfume





hahaha, nie cite best, kalau korang nak layan filem psycho, hah, nie lah dia, aku suka tgk cerita nie, benda nie memang pernah berlaku satu masa dulu, aku dah search history, bau-bau memang memainkan peranan penting dalam kehidupan, terutamanya kentut :P best cite nie,fiksyen :)

6

True Legend 2010





Hah, kalau korang minat kunfu, inilah dia, penganti jackie chan, cerita yang penuh dengan aksi yang menarik, plot cerita padat, korang takkan boring n xkan berhenti mengharap bila tgk cerita nie, sangat mengasyikkan, (lagha) :) kesian tau dgn hero dia, jadik gila mati bini.


5

"Armageddon"




wah, sebuah cerita fiksyen yang korang rasa adalah realiti, antara cerita lagenda, mybe ramai yang tgk, cerita nie lebih kepada teknologi dan ikatan kekeluargaan, plot cerita best, aku suka tgk cerita nie, cerita tahun 1998 owg putih kalau convert masuk tahun malaysia jadik 2058, tak caya, tgk lah sendiri, kemajuan industri perfileman diorang.dasyat.


4

"Forest Gump"





Cerita no9 tentang orang pandai, hah, nie cerita yang terbalik, seorang yang kurang pandai tetapi beliau berusaha untuk menjadikan dirinya terbaik dikalangan mereka yang terbaik, usaha yang gigih,jujur,ikhlas dan amanah,pasti mendapat habuan di suatu hari,wajib tonton :)

3

"Tekken"





Bagi korang yang main game tekken, kehadiran Jin Kazama,Eddie,Christie Monterom, semuanya ada dalam filem nie, cerita yang agak baru, action and advanture, sangat best action gaduh diorang, real. korang takkan senang duduk tengok, lagi2 tgk kazama fight ngan Yoshimitsu, best beb.~tgk tau!

2

"PS I Love You"





Cerita cinta yang berkesudahan dengan kematian, seorang suami yang tahu tarikh kematiannya dan meninggalkan suatu hadiah yang tidak ternilai kepada isterinya, sedih cite nie, cerita yang sangat touching untukku, tgk lah sendiri kalau xcaya.

1

"Seniman Bujang Lapok"





Full Rate!!! even aku dah tgk banyak filem Hollywood, tapi cerita nie tetap dalam hatiku, aku guarantee, kalau korang orang melayu, sure korang akan hafal hampir 70% download dalam movie nie, kita tgk macam2 filem barat, tapi kita tak sedar, cerita yang dekat sangat dengan hati kita, Di mana aku berada, Aku tetap sedar bumi yang aku pijak, Melayu Takkan Hilang Di Dunia kawan-kawan. smpai snie jelah untuk hari nie yerk, Salam Semua :)

Feel tak?

5 comments:

ejardkethot said...

ada la yg aku tgk da..
mcm seniman bjg lapok..forest gump...run forest run..run for your lifeeeeee!!` woot woot...perfume pon ak ade gak tgk...[=.=] wekk...

clynox said...

aku suker perfume ngan citer this is england

tqa.awesome said...

waaahh byk nye list movi-belum-tonton.
ni nak sedut semue kat torrent nih!

best ek?
yeay yeay.

Ahmad Shafiq Bin Othaman said...

ha'ah.. best gila sume nie..
ada gak cite baru masuk panggung yang best2..

try usha..

*letter to juliet
*The Collectable.

best gak nie :)

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik